Close

25 april 2016

When your new home starts to feel like home

Ik woon nu ruim twee maanden in Kopenhagen. En de afgelopen twee weken heb ik vakantie gevierd in mijn hometown ‘Den Haag’. Het was heerlijk om weer in een bekende omgeving te zijn, familie te zien en om tijd door te brengen met vrienden. En zo iets simpels als het horen van de Nederlandse taal ervaarde ik als eem hele verademing.

De eerste weken in Kopenhagen had ik enorm last van heimwee. Ik keek daarom erg uit naar mijn twee weken in Nederland. Tegen het einde van de twee weken deed zich iets onverwachts voor… ik miste Kopenhagen. Mijn huisje, mijn huisgenoten, basically mijn nieuwe omgeving.

Dat is een goed teken, niet waar? Ik begin me kennelijk thuis te voelen in het land waar ik op z’n minst twee jaar zal verblijven.

Het is een begin, maar ik denk dat zolang ik de Deense taal nog niet onder de knie heb en mijn vriendenkring hier nog beperkt is dat Denemarken nog niet echt mijn ‘thuis’ is.