Close

11 januari 2016

Race against the clock

Dus het plan is er, in februari vertrek ik naar Denemarken. Alles wat een (alweer of nog steeds) student die voor het eerst uit huis gaat nodig heeft wordt aangeschaft. Ja, dames en heren, ik geniet nog even van de verwennerij. Dus we strepen het één en ander van de boodschappenlijst af. Handdoeken, een bestekset, theedoeken, beddengoed etc.

Ik lijk helemaal voorbereid, of niet? Er is echter een belangrijk ding dat ik nog niet heb… ehm … een woning. Je hoort het goed. Volgens ‘de planning’ vertrek ik binnen een maand, maar ik heb nog geen idee waar ik terecht kom. Een kamer vinden is in Nederland al moeilijk genoeg. Het feit dat ik naar een appartement of kamer over de grens zoek, maakt het alleen nog maar lastiger. Het vergt veel online speurwerk en/ of een goed netwerk.

Eén van de dingen die in de weg staan, mijn terughoudendheid. Ik ben een voorzichtig persoon. Ik houd van zekerheid en minimale risico’s. Ik ga op prima advertenties niet in omdat ik bijvoorbeeld de ruimte moet delen met een guy die ik niet ken. Slim als jonge dame of ben ik te kieskeurig? Het feit dat ik vanuit verschillende hoeken de waarschuwing krijg dat er op ‘de kamermarkt’ in Kopenhagen veel scammers werkzaam zijn helpt de situatie ook niet. Zucht!

Ik ga nog maar even door met mijn zoektocht, de tijd tikt namelijk lekker door…

Is deze situatie herkenbaar? Deel je ervaringen. Tips zijn uiteraard ook erg welkom!