Close

22 februari 2017

Paint it!

Ik droom van schilderen en dan schilder ik mijn droom
(Vincent van Gogh, Nederlands schilder 1853-1890)

Schilderen is iets wat ik graag deed/doe! Een paar jaar was het echter een naar de achtergrond verschoven hobby. Er zijn immers zoveel andere leuke dingen en héél véél afleidingen (lees: social media, golf, paardrijden, reizen, een vriendje etc.). Met creativiteit en enkele vervlogen praktijkervaringen van CKV op de middelbare school als basis ben ik recent weer aan de slag gegaan. Kwasten, verf en canvas doeken paraat voor een nieuw project dat de naam LvZ Art gekregen heeft.

Het project LvZ Art is ontstaan, omdat ik zocht naar een kunstvorm en manier om mensen lang blij te maken. Schilderijen zijn bij uitstek de manier om blijvend uw huis te versieren en elke dag van te genieten. Ook vormen ze dé perfecte originele cadeaus, waarmee u iemand echt kunt verrassen. Om het behoud te garanderen zijn al mijn schilderijen afgelakt met vernis. Kenmerkend aan mijn schilderstijl zijn; grove penseelstreken, fijne lijnen en een hoop kleurgebruik. Dat is te zien in de 4 werken:

  1. “Mr. Turtle”: Door fantasie heeft deze schildpad een kleurig schild met een geel hartje. De stipjes op de nek en de vinnen zijn in dezelfde kleuren. Dit schilderij is er voor op de babykamer (jongen), maar kan ook dienen als uniek cadeau op een babyshower!
  2. “Unicorn”: Een zittende eenhoorn met grote staart. De hoofdkleuren in dit schilderij zijn babyroze, paars en wit. Als 3D-effect bevat het schilderij glitter en een confetti van pailletten. Dit schilderij past op de babykamer (meisje), maar kan ook dienen als uniek cadeau op een babyshower!
  3. “Golf Course I”: Van golf wil ik een hele serie maken. Simpelweg, omdat ik van deze sport hou. Dit is het eerste deel in de serie en laat een heuvelachtige golfbaan zien in herfstkleuren. Aan de wand oogt dit uiterst rustgevend en voor een échte golfliefhebber is het een mooie eyecatcher in diens huis.
  4. “Golf Course II”: Deel II van de serie schilderijen van de golfsport laat het detail van een hole zien met een grote waterhindernis. Aan de zijkant valt de blauwe boom op. De blauwe treurwilg aan de zijkant van het water staat symbool voor de downs die voorbij komen in het golfspel, terwijl de waterlelies voor de ups staan. Ook de locatie van de bal verraad dat de green met 1 slag bereikt kan worden.

Verder hoop ik met de opbrengsten van het project extra te kunnen sparen voor de reis naar Mozambique. De familie van mijn vriend woont daar. Ik heb ze nog nooit ontmoet en hij heeft ze al 6 jaar niet in real life gezien. U begrijpt dat we dat dit jaar willen veranderen.

Voor ’n prikkie kun je via de Facebookpagina van LvZ Art een van mijn 4 werken kopen. Neem gerust eens een kijkje! Hou deze Facebookpagina ook in de gaten voor de 3 komende schilderijen, die nu in de maak zijn.

Photo Collage Maker_X9xYd8