Close

15 februari 2016

New chapter: Copenhagen 

Afgelopen vrijdagavond was het zo ver… Mijn spullen ingepakt, de auto ingeladen en rond 22:00 heb ik de deur van mijn ouderlijk huis achter me getrokken. Met mijn moeder, tante en oom startten we vrijdag een road trip van 9 uren, met als eindbestemming Kopenhagen.

Het is een stap in mijn leven waar ik al lang naar uitkijk. En het is ook wat ik nu nodig heb. Met deze verhuizing verlaat ik namelijk mijn ‘comfort zone’. En ik denk dat ik de komende twee jaren veel zal leren en groeien. En daar draait het in het leven om, niet waar?

Ik zie mezelf in meerdere opzichten als een perfectionist. Ik houd niet van risico’s, falen en fouten maken. Maar ik heb vandaag (dit stuk is geschreven op valentijnsdag 2016) goed advies gekregen. “Niet alles hoeft in een keer goed te gaan. Je zal heus momenten hebben waar je flink de mist in gaat, maar los het op en leer ervan.”

Als je dit zo leest, krijg je de indruk dat mijn leven tot nu toe vlekkenloos is verlopen. Dat is zeker niet het geval, maar ik had tot nu toe de luxe om thuis te wonen en ondanks het feit dat ik zelfstandig ben, leunde ik in veel opzichten toch op het thuisfront. Mijn lieve moeder nam veel uit handen. En dat zal nu anders zijn.

Yay adulthood!