Close

17 maart 2015

My obsession with Goodreads

Gedurende mijn jeugd moest ik weinig van boeken hebben. Zo nu en dan las ik een boek en als het beviel las ik meer van dezelfde auteur. Zo heb ik als kind bijvoorbeeld een aantal boeken van Carry Slee en Jacques Vriens gelezen. Toen het eerste boek van Harry Potter pas uit was gekomen, kreeg ik het cadeau van een tante. Het verhaal vond ik te gek, maar wat was dat een dik boek! Ik heb de andere boeken uit de serie dan ook nooit gelezen. Kortom: lezen deed ik sporadisch.

Zo rond mijn achttiende sloot ik mij aan bij de ‘I Love Books about Vampires’- club. De boeken uit The Vampire Diaries-series en de boeken uit de The Twilight Saga had ik zo uit (ok… ik moet bekennen dat ik de boeken uit de Twilight Saga technisch gesproken niet heb gelezen, maar ik heb uitermate genoten van de audioBOOKS). Ik krijg regelmatig te horen dat audioBOOKS eigenlijk niet tellen, maar ik leg graag de nadruk op het ‘books’- gedeelte (verklaring voor het gebruik van all Caps). Maar sinds vorig jaar heb ik bijna elk moment dat ik voor mijzelf heb (en wanneer lezen in een bepaald gezelschap niet asociaal is) mijn Kindle of mobiel (Google Books) in mijn handen. Deze ‘obsessie’ begon met The Divergent Trilogy.

Om bij te houden welke boeken ik heb gelezen en wat ik van die boeken vond heb ik een Goodreads aangemaakt. Goodreads raadt ook boeken aan. En met een knop op de muis kun je boeken die je leuk lijken en wilt lezen toevoegen aan je bibliotheek. Dankzij deze handige functie van Goodreads wordt mijn ‘to read”- list (en ik lees ze ook echt) steeds groter. Soms ben ik een uur of meer kwijt aan het doorspitten van recommendations van Goodreads. Ik verslind boeken nu! In nóg geen jaar tijd heb ik meer dan honderd boeken gelezen (een aantal van die boeken heb ik in die periode ook weer twee of drie keren gelezen). Thank you Goodreads!

“Hoi, mijn naam is Vonoya Lewis en ik ben leesverslaafde!”