Close

1 februari 2016

Moving to Copenhagen: pros & cons

Nog een kleine drie weken, dan is het zover… dan verhuis ik naar Kopenhagen. Ik was er tot voor kort nog nooit geweest. Dus het leek me slim om voor de daadwerkelijke verhuizing toch even een kijkje te nemen.

Dus afgelopen weekend heb ik met mijn tante een bezoek gebracht aan Kopenhagen. En ik moet zeggen, ik zie mezelf er wel wonen.  Natuurlijk vind ik het ook een beetje eng, ok heel erg eng. Als een pro lijstjesmaker heb ik voor mezelf dus een pro/con- list gemaakt. Niet dat het wat veranderd aan m’n besluit om te verhuizen, maar wellicht geeft het me wat rust…

Pros:

  • Kopenhagen is een schitterde stad, ik keek m’n ogen uit wat betreft de architectuur;
  • De universiteit waar ik ga studeren, Copenhagen University, ligt midden in het centrum. Midden tussen de winkels en eetgelegenheden. The fashionlover in me did a happy dance!
  • Het vervoer is er betrouwbaar;
  • De kledingstijl van de mensen in Kopenhagen is lekker basic of neutraal, maar ook erg elegant. Ik heb niet veel mensen in felle kleuren gezien.  En voor mij is dit een pro, omdat ik dol ben op Scandinavische fashion (om je er een beeld van te geven, check the stores COS en Other Stories);
  • Het huis dat ik deel met huisgenoten is best gaaf, als zeg ik het zelf;
  • Denen kunnen echt schitterend Engels praten!

Cons:

  • De taalbarrière. Denen kunnen dan wel goed Engels praten, wat communiceren makkelijker maakt, maar zolang ik geen Deens kan praten, zal ik me toch toerist blijven voelen.
  • De Denen met wie ik in contact ben gekomen waren super aardig en behulpzaam, but they don’t do smalltalk. Niet dat het slecht is (ik ben een introvert, so…thats cool), maar smalltalk is vaak wel de wijze om te kijken of er een klik is of the way to a great friendship.

Ervaring met een grensoverschrijdende verhuizing? Deel je ervaringen!