Close

11 maart 2016

Mister & Miss Marketing

Apps zijn er anno 2016 zat. In de digitale wereld komen er elke dag veel nieuwe apps bij. Met een eigen bedrijf kan de drive ontstaan om een eigen app te ontwikkelen. Dit was tot voor kort lastig, maar Mister & Miss Marketing hebben de app Swift ontdekt. De vraag rijst….

Wat kan de app Swift communicatiemannen en communicatievrouwen bieden?

Op simpele wijze een eigen app maken, leek heel lang onmogelijk. Swift is een krachtige programmeertaal, waarmee iedereen fantastische apps kan maken. Het resultaat betreft geen statische apps, die alleen een button of een label bevatten. Juist met Swift zijn interactieve apps te maken met meer dan één scherm, diverse tabellen, picker views enzovoorts. De mogelijkheden zijn talkrijk en hangen eigenlijk af van de eigen fantasie en het eigen idee voor het maken van een app.

Door Apple is de app Swift ontwikkeld voor het maken van apps voor iOS, Mac, Apple TV en Apple Watch. Nog een voordeel is dat Swift gratis is en als een open source (overal verkrijgbaar, open voor iedereen) fungeert.Bij Swift is het gebruik van de Xcode van belang. Met deze Xcode zijn verbluffende apps te maken en deze is gratis te downloaden in de Mac App Store. Om Swift helemaal onder de knie te krijgen als ontwerper van een (bedrijfs)app zijn er als handige informatiebronnen blogs, handleidingen, video’s en voorbeeldcodes te vinden op de website: https://developer.apple.com/swift/.

Dankzij Swift zijn apps als: Duolingo, Khan Academy, Clear, Sky Guide, LinkedIn, Strava, Yahoo Weather en Hipmunk ontstaan.