Close

26 februari 2016

Mister & Miss Marketing

Updates en nieuwe ontwikkelingen. Om op de hoogte te blijven van de razendsnelle veranderingen in branches omtrent PR-, marketing en communicatie is het lezen van vakbladen en het volgen van koplopers in de branche essentieel. Daarnaast werkt het altijd om de plekken te weten waar de belangrijkste evenementen van deze branche plaatsvinden te kennen.  De vraag rijst….

Welk evenement dien je als communicatievrouw of communicatieman te kennen?

Het Mobile World Congress in Barcelona is op gebied van communicatie zo’n evenement uit onze branche, waarvan u op de hoogte moet zijn. De bijeenkomst is speciaal voor de mobiele industrie. Afgelopen vier dagen, van 22 februari 2016 tot en met 25 februari 2016, kwamen er vanuit de hele wereld alle specialisten samen. Nieuwe gadgets, innovaties en ontwikkelingen werden gedeeld of getoond.

De technologiebeurs is bekend om de gerenomeerde sprekers (dit jaar was o.a. Mark Zuckerberg aanwezig) en de opmerkelijke nieuwe releases. Dit jaar was de MyFC volgens ons – Mister & Miss Marketing – het meest nieuwswaardige gadget voor mobiele telefonie van deze beurs. Een kleine toelichting:

De MyFC
Een nieuwe net onthulde nieuwswaardige gadget is de MyFC, die ontwikkelt is door het Zweedse bedrijf JAQ. Ze hebben namelijk een oplader bedacht, die niet op stroom werkt. Deze oplader gebruikt zout en water! Om een smartphone op te laden, is er een cartridge gevuld met zout en water. De energie, die het samengaan van deze “ingrediënten” met zich meebrengt, zorgt ervoor dat de smartphone altijd opgeladen kan worden. Dat is natuurlijk enorm handig, want dan ben je niet afhankelijk van een stopcontact en ben je letterlijk ‘mobiel’ en ‘bereikbaar’.

Als je het evenement Mobile World Congress nog niet kent of niet aanwezig kon zijn in 2016 dan is het leuk om op de website de editie van 2016 terug te kunnen zien en te ontdekken welke opzienbarende uitvindingen op het gebied van mobiele technologie hier dit jaar onthuld zijn. De link hiervoor is: https://www.mobileworldcongress.com/.