Close

9 april 2016

Mister & Miss Marketing

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws is voor elk creatief vakgebied van groot belang. Zeker in de wereld van webdesign, waar bijna dagelijks nieuwe tools, trends en artikelen worden gepubliceerd. Je kunt dit doen door tientallen blogs te lezen aan het begin van je werkdag en de beste artikelen eruit te pikken. Een goed idee is het ook om gebruik te maken van de selectie door professionals. Er zijn namelijk talloze nieuwsbrieven. De vraag rijst….

Welke nieuwsbrieven over webdesign zijn samengesteld speciaal voor de communicatieman of communicatievrouw?

Tien nieuwsbrieven zijn het bekijken zeker waard. Dit zijn:

 1. Panda Weekly
  Panda is een fantastische website om veel webdesign-nieuws van tientallen bronnen in één plek te bekijken. In hun wekelijkse nieuwsbrief vind je de beste artikelen van al deze bronnen. Je kunt elke maandag nieuws in je inbox verwachten.
 2. The Smashing Email Newsletter
  Deze nieuwsbrief hoort bij een grote website, die in zijn nieuwsbrief artikelen van anderen verzamelt. Twee keer per maand kun je ongeveer 10 diepzinnige artikelen vinden in hun nieuwsbrief. Ook geven ze een overzicht van hun eigen recente artikelen, die van hoge kwaliteit zijn.
 3. Responsive Design Weekly
  Wil je jezelf verder ontwikkelen in de wereld van responsive webdesign? Dan is ook daar een nieuwsbrief voor. Responsive Webdesign Weekly brengt je elke vrijdag het laatste nieuws, de beste tools, tutorials en inspiratie, specifiek gericht op responsive design.
 4. HTML5 Weekly
  Wil je een developer-nieuwsbrief die speciaal gericht is op HTML5 en alles wat ermee te maken heeft? Schrijf je dan in voor HTML5 Weekly, een wekelijkse nieuwsbrief gericht op HTML, CSS3, Canvas, WebGL en meer.
 5. Web Design Weekly
  Een wekelijkse nieuwsbrief opgemaakt door Jake Bresnehan, onderverdeeld in verschillende secties: headlines, artikelen, tools, inspiratie, jobs en meer.
 6. Tobias Newsletter
  Krijg wekelijks een nieuwsbrief van de beroemde designer Tobias van Schneider. Tobias heeft voor grote namen als Spotify, Wacom en BMW gewerkt. Elke zondag deelt hij zijn kijk op design met jou in de vorm van een nieuwsbrief.
 7. HeyDesigner
  Een wekelijkse nieuwsbrief opgemaakt door Tamas Sari. Op de website kun je verschillende links vinden naar artikelen met een grote diversiteit aan categorieën. Denk aan Sketching, Wireframingen of Typografie. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, zie je rond de 10 beste artikelen elke week in je mailbox terug.
 8. IxD Weekly
  Tamas Sari maakt ook het broertje van Heydesigner op, IxD Weekly. Deze nieuwsbrief is speciaal gericht op interactiedesign en komt elke zondag in je mailbox terecht. Mis deze nieuwsbrief niet als dit jouw vakgebied is.
 9. Versioning
  Een dagelijkse nieuwsbrief afkomstig van Sitepoint, met verschillende categorieën: development, design, nieuws en meer. Bij Versioning heb je de mogelijkheid om artikelen (verzameld door designers) rechtstreeks via de website te lezen. Maar de nieuwsbrief staat hier los van en wordt opgemaakt door Adam Roberts, die elke dag voor jou de 25 beste links verzamelt.
 10. Web Tools Weekly
  Houd je alle nieuwe tools op het gebied van front-end development en webdesign niet meer bij? Dan kan deze wekelijkse nieuwsbrief je helpen om op de hoogte te blijven.