Close

7 maart 2016

Meeting new people: INTROVERTS EDITION

Als je om wat voor reden dan ook in je uppie verhuisd naar het buitenland en je kent niemand in je nieuwe thuisbasis, kan dat wat eenzaam voelen. Extraverte mensen zullen hier wellicht minder snel last van hebben, maar als je iemand ben die in relaties of bij het leggen van contact liever even de kat uit  de boom kijkt…kan het wel even duren voor je je draai en een leuke vriendenkring vindt. Wat kun je doen om dit proces te versnellen? Ik heb 3 tips (voor de introverte mensen onder ons)!

  • Sluit je aan bij een vereniging of een club. Wat voor vereniging dit is maakt niet uit. Zog wel dat het een plek is waar jij het makkelijk vindt om te communiceren. Voor mij persoonlijk is de sportschool geen optie als het gaat om contacten leggen. Of het contact leggen moet ‘per ongeluk’ gebeuren. In de sportschool ben ik niet bepaald een open persoon. Ik ben daar graag in mijn eigen wereld. Ik heb altijd mijn oordopjes in en ik ga me eigen gang. Als jij je helemaal thuis voelt en comfortabel voelt in de sportschool en als het de plek is waar jij open bent en staat voor contact? Go for it! Ik voel me meestal zelfverzekerder in professionele settings. Daar ben ik ook een meer open En daar gaat het om; in welke omgeving of situaties vindt je communiceren met anderen makkelijk(er). Ik ga me aansluiten bij de Nederlands-Deense Vereniging (ik ben verhuisd naar Kopenhagen). Het is een Vereniging waar Nederlanders en Denen met een relatie tot Nederland regelmatig samenkomen en basically netwerken. Dus dit is ook meteen goed voor mijn carrière. Als je studeert zijn studieverenigingen ook een hele goede optie!
  • Wees betrokken tijdens je studie of op je werkplek. Ik ben geneigd om mijn eigen gang te gaan. Ik ben vriendelijk en sta open voor gesprekken met anderen, maar ik zal niet snel een convo starten. Maar als je mensen wil leren kennen, gaat dat niet werken. Dus wees betrokken. Is er een interessante discussie gaande in je klaslokaal of aan je werkplek op werk en de gelegenheid leent zich ervoor deel je mening. Wees niet de stille muis op de achtergrond. Wordt er iets georganiseerd binnen een groep waar je onderdeel van bent? Laat merken dat je graag een actieve rol in de planning wil spelen. Opvallen op een positieve manier kan nooit kwaad.
  • Ontwikkel jezelf en leer een nieuwe skill. Dat is goed voor jezelf en een pluspunt is dat als het groepslessen zijn dat je nieuwe mensen leert kennen. Ga voor iets wat je echt leuk vindt en doe dit niet slechts om anderen te ontmoeten. Het punt is weer dat als je iets doet wat je leuk vindt dat je je makkelijker openstelt.