Close

2 maart 2016

Make an Impression

In het verleden had ik vaak het probleem dat mensen mij zich niet meer herinneren omdat ik ofwel geen indruk maakte of niet speciaal genoeg was om een blijvende indruk of herinnering achter te laten op mensen die ik net leerde kennen. Op een gegeven moment heb ik me erbij neergelegd en dacht dat het eenmaal is wat het is.

Een tijdje geleden was er een artikel op Fast Company over hoe je dat eigenlijk kan tegen gaan en toch die indruk achter kan laten, wat ik wel interessant vond om te delen. Het was een artikel van Stephanie Vozza.

Het artikel bestond uit een tiental tips en trucs wat je voor jezelf kan doen om een indruk achter te laten, waarvan ik er een aantal niet heel erg relevant of erg toepasbaar vond in mijn leven. Hieronder beschrijf ik de tips die ik zelf heel erg hulpvaardig vind en hoe ik ze zie.

  • Draag een Signature item – Wanneer je elke keer die ene hoed draagt, of die fluwelen colbert of zelfs grote oorbellen draagt, val je op.
  • Wees een Luisterend oor – Wanneer je geïnteresseerd overkomt en vragen stelt in plaats van over jezelf te praten, zullen ze meer betrokken zijn in de ontmoeting en heb je een groter kans om onthouden te worden.
  • Vertel een leuk of interessant Verhaal – Dit moet wel een verhaal zijn waarin jij zelf niet heel raar in uitkomt, want bij zulke verhalen zul je onthouden worden voor je verhaal en niet voor wie je (helemaal) bent.
  • Probeer jezelf te differentiëren met je eigen Identiteit – Wanneer je in een groep wordt gegooid probeer jezelf al aanwezig op te stellen zodat men je kent.
  • Zoek Common Ground – Ook in nieuw gezelschap kan je proberen iets gemeenschappelijks vinden wat uniek is en waar je samen een heel gesprek over kan hebben (bv. Paalfitness, berg beklimmen, golfen enz.).
  • Wees vooral Jezelf! – Je wil niet dat ze je herinneren voor iets wat je niet bent. Dat is niet alleen oneerlijk maar ook vermoeiend aangezien je je dan altijd anders moet gedragen in hun aanwezigheid.