Close

2 mei 2016

Loving braids

Vlechten van allerlei soorten en in verschillende maten… het is naar mijn idee weer helemaal hot. En ik ben fan! Nou zijn vlechten voor mij niets nieuws. Aangezien ik ‘Surinaams creoolse’ genen heb, heb ik een bos  krullend haar. Tot aan de middelbare school had ik mijn haar zelden los. Destijds wilde ik niets liever dan mijn haar los dragen zoals de meisjes met stijl haar, maar nu speur ik weer het internet af naar leuke modellen om inspiratie op te doen.

Deze week deel ik  een aantal van mijn faves met jullie;

The classic braid

De standaard vlecht de bestaat uit drie plukken die je over elkaar slaat is en blijft een klassieker. Deze vlecht is tijdloos. En afhankelijk van een gelegenheid kun je met deze vlecht spelen. Een vlecht in een hoge staart, een vlecht n een lage staart, een vlecht in een schuine staart, strak of juist messy…je kan er alle kanten mee op!

The fishtail

Je start met twee delen (twee grote plukken). Uit deze delen pak je steeds een kleine pluk die je overbrengt naar het andere (tegenovergestelde) deel van je haar. Ook met deze variant kun je lekker spelen.

The french braid

Dat is wat ik noem ‘invlechten’. Je vlecht met drie delen maar begint helemaal vooraan en klein en pakt er steeds een nieuwe pluk bij. De stijl waar ik nu dol op ben is twee ‘french braids’.

Wat vinden jullie van braids? Laat weten wat jouw favoriet is!