Close

26 april 2017

Koningsdag 2017

Morgen kleurt heel Nederland oranje en zijn er zoveel activiteiten gepland dat het gewoon moeilijk kiezen is waar je nu bij wil zijn. Dus, where to go?
Om dit probleem op te lossen, een blog vol met tips waar je vanavond en morgen heen kunt gaan om je te vermaken!

De 10 beste festivals van Koningsnacht & Koningsdag:

 1. Slam! Koningsdag: Geniet met 30.000 andere festivalfans van de beste Nederlandse DJ’s. Locatie is de P8 van het AFAS Stadion in Alkmaar.
 2. 538 Koningsdag Breda: 40.000 bezoekers gaan helemaal los op het Chasséveld in Breda. De gezelligheid is er met Koen & Sander en de line up bestaat onder meer uit: Gavin DeGraw, Kensington, The Partysquad, Miss Montreal, Dua Lipa en speciaal zijn de optredens van de top 3 van The Voice of Holland (Pleun Bierbooms, Isabel Provoost en Vinchenzo Tahapary).
 3. S’Orange Festival: Ook dit jaar vindt S’Oranje weer plaats in Rotterdam. Drie stages, kleurrijk entertainment, veel beats en goede DJ’s. Onder meer Afrojack treedt hier op.
 4. Kroon Festival: Aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam vindt het Kroon Festival weer plaats. Verwacht hier de lekkerste (deep)house sounds van DJ’s van eigen bodem.
 5. Oranjekoorts: Zin in een feestje op Koningsnacht? Op de Markt in Delft wordt dit jaar wederom Oranjekoorts georganiseerd, om te vieren dat de koning dit jaar 50 jaar wordt!
 6. Beat the Bridge: Wil je als hardstyle liefhebber een festival bezoeken op Koningsdag? Dan is Beat the Bridge hét feest! Beat the Bridge vindt niet alleen overdag plaats, de avond ervoor tijdens Kingsnight, gaat het al los onder de John Frostbrug in Arnhem.
 7. Oranjebloesem: Koningsdag aan het strand vieren kan op dit festival. Met de voeten in het zand, onder de vuurtoren of op een heuvelrug luister je hier naar de optredens van Lövestad, Kink of Jungle by Night. Het festival is in Blijburg aan Zee. 
 8. Loveland van Oranje Festival: Op een fijne festival locatie, namelijk het Meerpark in Amsterdam, kun je op het gras of in de louncheplekken van muziek genieten. Optredens zijn er onder meer van Dufire B2B Steve Rachmad, Sam Paganini B2B ZØE, Karotte B2B Gregor Tresher, Rod B2B Juan Sanchez en Michel de Hey B2B Wouter S..
 9. Kingdance: Met 25.000 party people een van de grootste festivals in Nederland tijdens Koningsdag. Er zijn 2 area’s; house en hardstyle. Dit festival is in Zwolle.
 10. Kingsland Festival: Vanwege het vijfjarig jubileum wordt het dit jaar op vijf ipv drie locaties gehouden! Maastricht en Twente zijn naast Amsterdam (let op: tot 20:00 uur), Den Bosch en Groningen als locatie toegevoegd.

De 5 beste places to be tijdens Koningsdag 2017:

 1. Tilburg, Koninklijk bezoek: Feliciteert u de Koning en Koningin graag in levende lijve, kom dan richting Tilburg waar de stad haar best doet om van de vijftigste verjaardag een zo groot mogelijk feest te maken deze Koningsdag!
 2. Amsterdam: Uiteraard wordt de hoofdstad weer omgetoverd tot één grote vrijmarkt, waarbij men al vanaf 6 uur ‘s ochtends druk in de weer is om alles mooi uit te stallen (tot 20.00 ‘s avonds, ). Populaire locaties zijn ook het Vondelpark, het Museumplein en het Rembrandtplein.
 3. Rotterdam: Een drukte van belang in het centrum van Rotterdam! Jaarlijks bevinden de vrijmarkten in zich op het Grotekerkplein, Meent, Van Oldenbarneveltstraat, Karel Doormanstraat, Westersingel en het Eendrachtsplein. Er is ook een speciale kindervrijmarkt op de Witte de Withstraat.
 4. Den Bosch: Om nou te zeggen dat er één locatie in Den Bosch de voorkeur heeft, eigenlijk is er op ieder plein wel iets leuks te doen. Zeker met het thema: Let’s swing with the King! Het gebied voor de Kinderrommelmarkt loopt van de Hinthammerstraat over de Markt.
 5. Maastricht: In het Stadspark tijd voor een gezellige vrijmarkt waar jong en oud hun spulletjes proberen te verkopen, terwijl live bands voor extra sfeer zorgen. Naast de vrijmarkten in het Stadspark zijn er op de Markt en het Vrijthof podia waar DJ’s en Vrienden van Limburg Live optreden.

Tot slot, nog een TV Kijktip, vanavond, 20.33 uur – 21.46 uur: Willem-Alexander 50! 

Aan de vooravond van zijn vijftigste verjaardag, wordt koning Willem-Alexander geïnterviewd door Wilfried de Jong. De Jong bespreekt diverse onderwerpen met de koning. Dit doet hij aan de hand van historische televisiefragmenten. Onder meer de jeugd van de koning op kasteel Drakensteyn, zijn speciale band met Nelson Mandela en zijn succesvolle deelname aan de Elfstedentocht komen aan bod. Ook moeilijkere onderwerpen, zoals de dood van zijn broer Friso en de ramp met vlucht MH17, worden besproken.Het interview wordt opgenomen bij de koning thuis, op De Eikenhorst in Wassenaar. RTL en NOS zenden het gesprek tegelijkertijd uit.

Fijne Koningsdag gewenst namens On Point PR !!!