Close

18 januari 2016

Jeg er en kvinde

Als je voor twee jaar in het buitenland gaat wonen is het prettig als je iets van de taal die er gesproken wordt kunt begrijpen. Dat maakt het communiceren met de mensen om je heen toch makkelijker.

Nou maak ik me niet heel veel zorgen. Ik heb begrepen dat de Denen vrij goed Engels spreken, dus van een enorme taalbarrière zal ik geen last hebben. Maar zelf heb ik altijd dat ik het fijn vind om iets van de taal die er in een land gesproken wordt te begrijpen. Het is niet altijd makkelijk, maar het getuigt wel van respect voor een land en de mensen die er wonen als je de moeite neemt hun taal te leren.

Dus ik ben al begonnen met wat Deens leren. Voor lessen volgen bij iemand heb ik het nu iets te druk, maar dat is in dit geweldige tijdperk van apps ook niet altijd nodig. Op dit moment leer ik Deens met behulp van de app Duolingo. En ik had het niet verwacht van een app, maar het is daadwerkelijk geschikt om een taal te leren. Je leert lezen, schrijven en praten op een grondige manier. De app houdt ook bij waar de minpunten van de ‘cursist’ liggen en herhaalt deze in de gegeven oefeningen totdat het er echt in zit.

En ik weet niet van jullie, maar vaak download  ik een app, speel ik er een week of twee mee en daarna verlies ik interesse en vergeet ik dat ik de betreffende app op mijn phone heb.  Duolingo kan ik niet makkelijk vergeten, aangezien ik dagelijks een notificatie krijgt.

FYI de titel is vertaald: Ik ben een vrouw…

Hebben jullie ervaring met taalonderwijs apps?