Close

29 februari 2016

I hate to cook!

Ik zit nu al ruim twee weken in Kopenhagen en een week in het huis dat ik deel met vier anderen. En ik moet zeggen het bevalt prima. Wat niet bevalt? Het feit dat ik moet koken…voor mezelf… Hoe weet je dat je een verwend nest bent?

Het antwoord op de bovenstaande vraag is…als je baalt omdat je niet meer thuis kan komen en het eten zo goed als op tafel staat. Of als je je was in een mand gooit en je deze items weer schoon van de lijn kan plukken. Of in sommige gevallen opgevouwen op je bed aantreft. Die goede oude dagen.

Ik heb dit trouwens al voorspeld, voor vertrek. En ik ben het type persoon dat het eens in de zoveel tijd best leuk vindt om te koken. Je kent het wel, je komt een cool recept tegen en je denk: “Ah, dat ga ik proberen.” Maar elke dag koken? Dat is een ander verhaal. Ik kan er kort over zijn. Ik haat het!

Best gek, want het hoeft helemaal niet zoveel moeite en tijd te kosten. Je kan het zo moeilijk, makkelijk, uitgebreid of beperkt maken als je wilt. Maar goed mijn versie van makkelijk is toast met een gebakken ei of cereal! Dus dat is wat ik  de afgelopen week een aantal dagen heb gegeten in de avond.

Afijn dat is iets waar ik aan zal moeten wennen en gaan werken.