Close

25 januari 2016

How does the roommate thing work?

De kop is niet slechts een ‘kop’, maar een serieuze vraag. Aangezien ik tot nu toe altijd thuis heb gewoond en ik dus gewend ben aan wonen met bekenden of soms voor een korte periode met vrienden, alweer bekenden, in een huis te verblijven. Ik ben absoluut geen lastig persoon (ik heb wel ocd trekjes, maar dat is een ander verhaal). Maar hoe doe je dat? Wonen met in eerste instantie vreemden…

De ideaal situatie ken je wel uit tv series. Je maakt kennis met je huisgenoten, leert elkaar kennen en er is een magische klik tussen de groep. Je doet samen boodschappen, kookt samen, kijkt samen films, inside jokes, ga zo maar door. Vervolgens ben je vrienden voor het leven en ben je tv-serie worthy [insert emoticon with sunglasses]!  De vraag is nu is dat realistisch? Ik heb geen flauw idee?

Ik verhuis in februari naar Denemarken en het is zo goed als zeker dat ik een kamer heb gevonden. Mijn gebeden zijn letterlijk verhoord! Ik houd niet van onzekerheid en weten dat je een vast verblijf hebt zorgt voor rust. Maar ik kom als het goed is met nog vier anderen te wonen. Uiteraard is het een kwestie van aankijken. En moet je het allemaal laten gebeuren, vriendschap kun je immers niet forceren.

Maar als iemand die graag weet waar ik aan toe ben wil ik toch wel enigszins weten wat er van mij verwacht wordt als huisgenoot zijnde.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Was het wonen met één of meerdere huisgenoten een leuke ervaring of viel het enorm tegen? Tips zijn ook altijd welkom!