Close

10 mei 2017

Hoog in de lucht; smartphone x drone

Achtervolgd worden door je smartphone, die boven je hoofd mee zweeft. Het apparaat volgt je waar je ook gaat of staat! Dat klinkt als iets uit de film Back to the Future. Maar, nee, deze gadget zijn ze gewoon aan het maken en komt sneller op de markt dan dat we denken. Als On Point PR dus de taak om wat meer toe te lichten over de ontwikkelingen op gebied van drones en de integratie van drones in smartphones…..

DJI Phantom 4

Drones worden steeds beter en goedkoper, maar kunnen ook steeds meer. De op afstand bestuurbare mini-helikopters zijn de status van speelgoed al lang voorbij en met een beetje oefenen maak je er de prachtigste video’s van hoog uit de lucht mee. De DJI Phantom 4 is een voorloper én klasse apart. Deze drone kent 3 geavanceerde vliegmodussen. Zo is er de Sport Modes, waardoor de drone sneller kan vliegen en de wendbaarheid verhoogd wordt. Dit vereist wel wat training aangezien het besturen van de drone zo extra gevoelig is en je snelheden van wel 70 kilometer per uur kunt halen. Dan heb je ook nog de TapFly Mode, die vooral een must is voor iedere professionele filmmaker. De TapFly Mode neemt namelijk alle controls van de drone volledig over. Zo hoef je tijdens opnames geen aandacht meer te schenken aan de besturing van de drone met joysticks, maar kan je al je aandacht richten op de opname zelf. Alleen in speciale gevallen kun je ingrijpen en door het scherm aan te raken de richting waarin de drone vliegt veranderen. Misschien wel de meest indrukwekkende functie van de DJI Phantom 4 is de ActiveTrack. Als een geest/phantom volgt deze drone automatisch personen. Ga je rennen, biken of raften? Dan kan je actiebeelden van jezelf maken door de ActiveTrack aan te zetten. De Phantom 4 detecteert in de TapFly Mode en de ActiveTrack onderweg zelfstandig objecten en vliegt nergens tegenaan tijdens het filmen.

Prijzen voor deze drone variëren van € 1.045,- tot € 1.500,-.

Selfly

De eerste slag naar de integratie tussen smartphone en drone wordt door de Selfly gemaakt. De Selfly bestaat uit twee delen. Een hoes voor je smartphone met daarin een uitneembare drone. Selfly levert verschillende hoezen voor de meest populaire telefoons en een universele hoes voor alle andere smartphones tussen de 6 en 15 centimeter. De drone met camera zit heel ingenieus in de achterkant van zo’n hoesje gepuzzeld. Via een app voor Android en iOS maakt de Selfly gebruik van de rekenkracht van je smartphone en heeft daarom zelf geen dure computeronderdelen nodig. En nu komt het mooiste: de Selfly kan handmatig bestuurd worden, maar ook zelfstandig vliegen. In de laatste modus kun je hem gewoon in de lucht gooien, waarna hij al je bewegingen vastlegt met zijn 8 megapixelcamera. Je kunt er zelfs vliegende selfies mee maken. Op één acculading (opladen via micro-USB) kan hij daar maximaal vijf minuten blijven hangen.

De realiteit is dus dat je de Selfy uit je broekzak pakt, de drone uit de hoes haalt en op je smartphone kiest wat je wil doen. Niet veel later zweeft je privé-cameraman al door de lucht!

De Selfly is via Kickstarter te koop. Voor 99 dollar + 20 dollar verzendkosten zul je hem in juni van 2017 ontvangen.

 

Smartphone + drone = ?

Of het er écht écht van gaat komen is nog maar de vraag, maar achter de schermen worden er concepten gecreëerd waarin de smartphone ook een drone is! Zo is LG druk met de LG U+, wat een heuse Drone Phone is. De vliegende smartphone houdt je handen vrij om bijvoorbeeld te koken of lekker popcorn te eten. De Drone Phone is uitgerust met twee propellers, die worden beschermt zodat je de telefoon nog wel vast kan houden. De aansturing van de PhoneDrone gaat via een app. Zo stel je bijvoorbeeld de Moving theater Mode in waardoor de telefoon op een afstand van 30 centimeter van je gezicht vandaan blijft vliegen. Handig voor wanneer je lekker op de bank een film wil kijken. Ook beschikt de concept drone over een 360 graden Extreme Mode. Hierbij kan de drone 360 graden om je heen vliegen tot een snelheid van wel 120 kilometer per uur. Deze snelheid komt goed uit voor wanneer je bijvoorbeeld gaat bungie jumpen.