Close

24 februari 2016

First Impressions

Een paar weken geleden stuitte ik op een artikel in de Business Insider over dat mensen (vooral werkgevers) op basis van 2 criteria een eerste indruk van je vormen. Dit heeft een professor aan de Harvard Business School geconstateerd na een studie van ruim 15 jaar in interacties tussen mensen.

Nu vragen jullie je natuurlijk af, wat deze twee criteria zijn en hoe je deze kan beïnvloeden of zelfs (niet te hard zeggen) manipuleren!

De studie toonde aan dat wat werkgevers meestal denken te zoeken; competentie, eigenlijk helemaal niet belangrijk is maar alleen maar gedacht wordt belangrijk te zijn.

Wat is dan wel belangrijk? Nou mensen hebben nog steeds enig vorm van een survival instinct dat er voor zorgt dat vertrouwen & respect belangrijk zijn! Twee vragen die je dus jezelf afvraagt zijn: of je ee persoon kan vertrouwen en of je een persoon kan respecteren.

Natuurlijk is competentie ook belangrijk, maar men kijkt dus eerst naar hoe jij als persoon bent en of wat ze zien bij gaat dragen aan hun ‘survival’ om het zo maar te zeggen. Ik kan me hier best wat bij voorstellen als ik naar mijn eigen leven, zowel op sociaal als professioneel vlak, kijk zie ik dat je het met intelligentie en competentie niet perse ver schopt als je de sociale skills mist.

Tip: ga dus vooral socializen en meng je tussen de mensen, zodat men je kan aanspreken. Met behulp van de deadly combi, competentie en social skills, kun je die carrière ladder beklimmen naar de top!

Zelf heb ik in het verleden mezelf vaak afgevraagd hoe ik mezelf beter kon positioneren in het hoofd van nieuwe mensen. Maar meer erover volgende week!