Close

17 maart 2016

Festival Season

Vorig jaar ben ik naar mijn eerste set festivals geweest, wat raar is aangezien Nederland wel een erg aanwezige festival cultuur heeft! Zelf vond ik de gedachte om in de open lucht en in het daglicht los te gaan en dansen maar vreemd… Maar na vorig jaar moet ik zeggen dat ik van mening ben veranderd en ik ben ‘completely hooked‘. De zomer is natuurlijk nog niet zozeer om de hoek maar je merkt nu al dat het festival seizoen los begint te barsten. So how to prepare?!

Gelukkig heb ik een netwerk van mensen om me heen die al jaren vaste festivalgangers zijn en ik kan dus op hun kennis meeliften, maar wie dat niet heeft, is natuurlijk niet gelijk verloren. Vandaar ook deze post.

Na de feestdagen in December beginnen de meeste festivals al met hun anouncements, dit kunnen meldingen zijn van kaartverkoop, locatie tot line up. Het beste wat je dan kan doen is al een beetje om je heen kijken en alvast een beetje voor jezelf besluiten welke festivals wat voor je zijn en je leuk lijken. Het is namelijk best een overweldigend aantal dat elk jaar wordt gegeven.

Social media is hierin een erg goeie tool zoals met alles tegenwoordig. Op Facebook kan je gewoon een aantal festivals liken om helemaal up to date te blijven en dus ook wanneer de kaartjes precies in de verkoop gaan. Zo is bij de meeste, al niet alle, festivals het geval dat hoe eerder je de kaartjes haalt, hoe goedkoper ze zijn! Wat dus eigenlijk het verschil is met een ‘early bird‘ & ‘late bird‘.

Dan is er nog voor de hele late birds de kans dat kaarten zijn uitverkocht! Dit kan natuurlijk iedereen gebeuren en dat hoeft niet perse een ramp te zijn, daarvoor hebben we ticketswap, een platform waar je veilig e-tickets kan kopen en verkopen.

Ook is er voor de echte twijfelaars I’M IN, een app waar je gratis kaarten en entree kan winnen en krijgen voor verschillende festivals, niet alleen in Nederland, maar heel Europa.

Natuurlijk neem ik jullie mee op al mijn avonturen komende zomer met al mijn tips & suggesties! Misschien zien we jullie zelfs daar. Laat weten wat op jullie planning staat.