Close

8 februari 2016

Doe ik er goed aan?

Vrijdag 12 februari 2016 verhuis ik naar Kopenhagen. Het is iets wat ik spannend vind, waar ik naar uitkijk en tegelijkertijd ook super eng vind…

De afgelopen weken was ik druk in de weer met het treffen van de laatste voorbereidingen. En op de momenten dat je druk bezig bent denk je niet aan het emotionele aspect van verhuizen naar een ander land. I know klinkt dramatisch….

Maar nu pas begint het ‘echt’ te voelen. En dit is dus ook het moment dat de twijfels naar boven komen. Wat als…

… Als het niet klikt met mijn huisgenoten?

… Als men me vreemd vindt of anders behandelt als buitenlander [lees: niet Deens]?

… Als ik Nederland en mijn loved ones toch vreselijk ga missen?

… Wat als (…)?

En ik weet dat ik mezelf gek loopt te maken. En na gesprekken met verschillende mensen ben ik er nu van overtuigd dat mijn instelling het resultaat bepaald. Als ik deze nieuwe fase van mijn leven met een positieve instelling start, zal resultaat ook niet tegenvallen. Los daarvan is stressen  zonde van mijn tijd. Dus, doe ik er goed aan om nu te verhuizen naar Kopenhagen? Ik begin maar met een positief antwoord en zeg volmondig ja!