Close

30 maart 2016

Den Haag Verlicht

“De Grote Marktstraat is af! Dat gaan we samen vieren. Op 31 maart wordt de straat feestelijk geopend en heeft Den Haag er officieel een winkelstraat van internationale allure bij. Het kloppend hart van de stad.

Vanaf 18:00 uur begint het feest en vult de straat – van Grote Markt tot aan het Spui – zich met optredens met muziek, dansers, dj’s, drumbands en foodtrucks.

Om 20:30 uur zal wethouder Boudewijn Revis de nieuwe en spectaculaire sfeerverlichting voor het eerst aan doen, met hulp van een fantastisch drum-act van Koen Herfst en Cesar Zuiderwijk.

Shoppen kan natuurlijk ook die avond, want de winkels blijven speciaal voor het event tot 22:00 uur geopend.

Iedereen is welkom: meld je aan en nodig je vrienden uit. Tot ziens in de Grote Marktstraat!”

Aldus de eventpage op Facebook en allerlei andere media outlets over dit event van komende donderdag. Ik als echte Hagenees vind dit natuurlijk geweldig! Zoals ik vaak ook zeg, wanneer men vraagt waar ik vandaan kom; ‘Ik ben geboren, getogen en verwekt in Den Haag!‘ Den Haag zie ik dan ook als mijn stad, mijn huis, de plek waar ik me altijd het fijnst voel en die vertrouwd is.

Naast mijn liefde voor Den Haag moet ik wel eerlijk toegeven dat deze stad in het verleden vaak nadelig werd vergeleken met het grote Amsterdam en Rotterdam, die beiden toch wel vaker meer te bieden hebben… Maar Den Haag heeft de laatste jaren echt een top marketing team gekregen, die onder andere door middel van branding een metamorfose van de stad probeert te realiseren! En ik moet eerlijk zeggen dat er de afgelopen jaren onwijs veel is veranderd, waardoor Den Haag een een heuse speler in de Randstad is geworden en zeker een stad is die je moet bezoeken.

Er zijn talloze nieuwe winkels bijgekomen, zowel buitenlands (Primark en Marks & Spencer) als binnenlandse merken. De charmes van de kleine boetiekjes leven nog heel erg in de kleine straten en stegen die je steeds maar weer ontdekt. Er is een groot theater dat wordt gebouwd en een bioscoop dat een Imax heeft in de binnenstad. Een vernieuwde en vergrote Chinatown en meer restaurants die op komen. Je kan dus steeds weer iets nieuws eten en ervaren. En het blijft maar groeien!

En evenementen zoals komende donderdag (31 maart) is natuurlijk alleen meer reden om te komen en deze stad te vieren met al de charme die het ook biedt. Dus vandaar mijn blogpost over Den Haag!

Hoop jullie donderdag te zien 🙂